Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunțat că au fost instalate noi echipamente de aer condiționat la Aeroportul Internațional Henri Coandă, în urma avariei recente care a afectat sistemul de climatizare din zona de îmbarcare. Măsura a fost luată pentru a asigura confortul pasagerilor și pentru a răspunde cerințelor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).
Potrivit comunicatului de presă emis de CNAB, două echipamente suplimentare de aer condiționat au fost deja puse în funcțiune, iar alte două vor fi instalate în cursul nopții de marți spre miercuri. Aceste măsuri urgente vin ca răspuns la avaria produsă la sistemul de aer condiționat din zona de îmbarcare a aerogării Plecări.
Cum s-a rezolvat criza aerului condiționat de pe Aeroportul Henri Coandă
„Au fost puse în funcțiune două echipamente suplimentare de aer condiționat care să rezolve situația apărută în urma avariei produse la sistemul de aer condiționat din zona de îmbarcare a aerogării Plecări. Alte două echipamente vor fi puse în funcțiune la noapte”, se arată în comunicatul de presă emis de CNAB.
Situația a atras atenția Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), care a intervenit prompt. Sâmbătă, comisarii ANPC au aplicat o amendă de 10.000 de lei Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, ca urmare a disfuncționalităților sistemului de ventilație de la Aeroportul Henri Coandă. În plus, ANPC a impus un termen de 48 de ore pentru remedierea problemei, solicitând ca aceasta să fie rezolvată în cel mai scurt timp posibil pentru a evita disconfortul pasagerilor.
„Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au anunțat sâmbătă că au dat o amendă de 10.000 de lei Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti deoarece sistemul de ventilație din Aeroportul Internațional Henri Coandă nu funcționa și au cerut ca această problemă să fie rezolvată în 48 de ore”, se menționează în raportul ANPC.
Răspunsul CNAB și măsurile viitoare
CNAB a răspuns la cerințele ANPC, punând în funcțiune echipamente suplimentare într-un timp destul de îndelungat. Este de așteptat ca CNAB să continue monitorizarea și întreținerea sistemelor de climatizare pentru a preveni astfel de situații în viitor.
În contextul actual, în care mobilitatea aeriană începe să își revină după restricțiile impuse de pandemia de COVID-19, menținerea unui mediu confortabil și sigur în aeroporturi este de o importanță capitală. Pasagerii au așteptări ridicate în ceea ce privește condițiile oferite în timpul călătoriilor, iar aeroporturile trebuie să se conformeze acestor așteptări.