Marius Țic este căpitanul naționalei României de polo pe apă, singura echipă calificată la Jocurile Olimpice de la Paris. Invitatul lui Cătălin Oprișan la „Vreau să știu – sport” e veteran, la 27 de ani.
Povestește, cu emoție, momentul în care a aflat că va ajunge în Franța. „În primul rând, am făcut mental ceea ce trebuia să facem. Am mers la Europene, la Mondiale, dar nimic nu se compară cu o ediție de jocuri olimpice”. În drumul său spre vârf, Marius Țic a trecut prin clipe grele și momente de îndoieli, dar pasiunea și determinarea l-au adus până la calificarea la Jocurile Olimpice.
Marius Țic e liderul singurei echipe naționale calificate la Jocurile Olimpice
Site-ul WeLoveSport scrie despre invitatul lui Cătălin Oprișan la „Vreau să știu – Sport” că e un adevărat fenomen al acestui sport.
Portarul naționalei de polo, Marius Țic, ajuns acum la 27 de ani, a fost un om al recordurilor, de timpuriu. A mers prima dată la bazin la 11 ani, dus de mână de tatăl său . Florin Țic făcuse și el polo și ajunsese până la nivelul naționalei de juniori a României. Tot portar. Dar a abandonat repede sportul de performanță.
Marius a fost cel mai tânăr debutant din Campionatul Național. ”Am jucat la 13 ani, o lună și o zi. Se întâmpla pe 10 pctombrie 2009, într-un meci Crișul Oradea-Rapid. Noi eram echipă de junior, Rapid era pe val atunci. Eram în clasa a șaptea și am intrat în ultima repriză”, povestește Marius.
Portarul orădean a plecat la o vârstă fragedă în capitala României, acolo unde a activat pentru Dinamo București și Steaua București. Întâi a apărat buturile celor de la Dinamo, după care a trecut la rivala din capitală. El a cucerit mai multe titluri de campion al României apărând poarta militarilor.
Țic a acumulat o bogată experiență de joc între buturi alături de Steaua București. Pe lângă prestațiile din Superligă și Cupa României, acesta a jucat și în LEN Champions League. De asemenea, Marius a devenit principala opțiune pentru postul de portar la echipa națională a României.
A vrut să fugă din București
La puțin timp după ce s-a transferat în București, Marius Țic a simțit că nu poate face față ritmului de viață din Capitală. S-a acomodat greu, dar după ce a reușit să se obișnuiască a devenit unul dintre cei mai buni poloiști ai României:
„Când am ajuns aici nu știam ce m-a lovit. După vreo trei luni am vrut să mă întorc acasă. Nu glumesc, am vrut să fug din București. Nu se lega nimic în mintea mea. Eram înainte de un Campionat Mondial de tineret. De fapt, ăsta a fost și motivul care m-a făcut să rămân. Mi-a fost teamă să nu ratez competiția din Australia, de la acel moment”, povestește Marius Țic, portarul și căpitanul naționalei de polo a României.