Deși se spune că bărbații sunt reprezentanți ai sexului tare, un recent studiu arată că rezistența femeilor la sănătatea precară este mult mai ridicată.
Conform constatărilor publicate în revista Lancet Public Health și citate de The Guardian, există diferențe substanțiale între femei și bărbați în ceea ce privește starea lor de sănătate la nivel mondial. Cu toate că femeile trăiesc în medie mai mult decât bărbații, acestea se confruntă cu o perioadă mai lungă de sănătate precară, ceea ce subliniază complexitatea și gravitatea problemelor de sănătate cu care se confruntă reprezentante sexului frumos în întreaga lume.
Rezistența femeilor la sănătatea precară, mult mai mare decât cea a bărbaților
O analiză detaliată a diferențelor de sănătate între femei și bărbați la nivel mondial a relevat un tablou complex, arătând că, deși femeile trăiesc în medie mai mult decât bărbații, acestea se confruntă cu mai mulți ani de sănătate precară. Acest studiu subliniază nevoia urgentă de acțiune pentru a îmbunătăți sănătatea femeilor și pentru a reduce discrepanțele în materie de sănătate între cele două sexe.
Studiul a examinat impactul celor 20 de cauze principale de boală din lume și a evidențiat diferențele semnificative în ceea ce privește sănătatea între sexe. Acestea pot fi atribuite unei game variate de factori, inclusiv accesul inegal la serviciile de sănătate, discriminarea de gen și inegalitatea socială și economică.
Îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate
Una dintre principalele concluzii ale studiului este necesitatea unei abordări mai cuprinzătoare și integrate pentru îmbunătățirea sănătății femeilor. Aceasta ar trebui să includă măsuri pentru îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate reproductive, prevenirea și tratamentul bolilor netransmisibile, precum și promovarea egalității de gen în toate aspectele vieții.
În plus, este esențial ca politicile și programele de sănătate să fie concepute și implementate cu luarea în considerare a nevoilor specifice ale femeilor, luând în considerare aspecte precum accesul la îngrijirea prenatală și maternă, educația în domeniul sănătății reproductive și drepturile reproductive.