Un studiu recent scoate la iveală un adevăr dureros: românii nu pot supraviețui fără salariu! Este o stare de fapt ce nu surprinde pe nimeni, însă în spate se ascunde o mare problemă. Eventuala concediere a unui membru al unei familii obșinuite de români ar însemna înrăutățirea teribilă a traiului de zi cu zi.
Oana Păun, directorul de marketing de la ProfitPoint a explicat, pe larg, ce înseamnă, de fapt, rezultatul acestei cercetări financiare.
Românii nu pot supraviețui fără salariu mai mult de o lună
În țările dezvoltate din punct de vedere economic, mulți dintre angajați reușesc să pună bani deoparte. Acești bani i-ar putea ajuta să depășească o perioadă mai puțin fastă din viața lor profesională. Mai exact, o concediere, o demisie, o problemă a companiei la care sunt angajați.
În cazul particular al României, puțini sunt cei care-și permit un asemenea „lux”. O dovedește cel mai recent studiu prezentat de Oana Păun la „Vreau să știu – educație financiară”. După o analiză atentă, s-a ajuns la un rezultat pe cât de trist, pe atât de îngrijorător. Cei mai mulți dintre conaționalii noștri nu pot supraviețui fără leafa lunară.
Situația nu pare a fi una care să se îmbunătățească în curând, iar semnalul de alarmă ar trebui luat în considerare de către românii angajați.
„Unul din 10 români nu poate susține o cheltuială urgentă de 500 de lei fără împrumut”
Veștile rele nu se opresc aici. Oana Păun dezvăluie și alte rezultate îngrijorătoare ale cercetării financiare realizată în 2023:
„O analiză foarte bine făcută ne spune clar că cei mai mulți dintre români, aproximativ 80 la sută, nu pot supraviețui fără salariu mai mult de o lună. Lipsa economiilor îi plasează într-o poziție destul de delicată. Mai mult, românii nu ar putea susține o cheltuială neprevăzută. Adică unul din 10 români, nu pot susține o cheltuială de urgență în valoare de 500 de lei fără să se împrumute. Asta este, de fapt realitate, care vizează puterea economică a românilor în diverse situații.”, a punctat Oana Păun, director de marketing în cadrul ProfitPoint.
Iubitoare de poezie, Oana e director de marketing la ”Profit Point”. ”Lumea a început să vorbească despre acest podcast și să înțeleagă importanța educației financiare. Sunt pași mici, dar lucrurile se mișcă”. Cursanții vin la ore, apoi continuă să rămână aproape de fenomen.
Episodul integral „Vreau să știu – Educație financiară” cu Oana Păun poate fi urmărit pe canalul de YouTube dedicat podcastului nostru. Tot aici veți descoperi edițiile integrale „Vreau să știu”.