Ministrul Muncii a făcut dezvăluiri despre românul cu pensie de 94.000 de lei pe lună. Într-un recent interviu, Simona Bucura Oprescu a oferit detalii despre situația pensionarilor din țara noastră. Potrivit membrului cabinetului Ciolacu, pensionarul cu aproape 20.000 de euro venit lunar beneficiază de această sumă datorită contribuțiilor suplimentare. Potrivit aceleiași surse, există mai mulți români ale căror pensii depășesc suma de 90.000 de lei.
Oprescu a vorbit și despre situația celorlalți pensionari din România. Cei mai mulți dintre ei au venituri modeste. Peste un milion de pensionari din țara noastră sunt nevoiți să trăiască având un venit lunar de 1.125 de lei.
Românul cu pensie de 94.000 de lei pe lună
18.912 euro. Astfel se traduce cea mai mare pensie din România. Așa cum Simona Bucura Oprescu a subliniat, acest venit nu reprezintă o pensie de serviciu, ci una contributivă. În cadrul unui interviu pe care l-a oferit la Prima Tv, ministrul Muncii a explicat cum a fost posibil să se ajungă la colosala sumă:„Este o pensie contributivă, de aproximativ 94.000 de lei, dar este o pensie contributivă, nu e pensie de serviciu. Pe prime locuri, sunt pensii contributive cu valori foarte mari. Tot peste 90.000 (de lei – n.r.), tot cu pensii contributive. Sunt ale unor cotizanţi la bugetul de stat din domeniul bancar. Mi se pare absolut corect, dacă s-au constituit, reţinut şi virat contribuţii sociale pentru asta, mi se pare absolut corect”, a punctat Simona Bucura Oprescu la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv.
Peste un milion de pensionari trăiesc la limita subzistenței
Ministrul a vorbit și despre cealaltă categorie de pensionari. Cea care trăiește la limita subzistenței. 1.200.000 de români câștigă 1.125 de lei lunar, iar aceștia vor fi printre beneficiarii majorării ce va intra în vigoare din 1 ianuarie 2024.
Cauza identificată de Oprescu este legată de timpul pe care pensionarii nu l-au lucrat cu acte-n regulă. Din punctul de vedere al oficialului român, angajații trebuie să lupte pentru propriile drepturi și să nu accepte să muncească „la negru”.