Numele său din buletin este Andrei Vlădeanu, însă în istorie va rămâne „nașul” stadionului Ghencea. Nu este cel care a dat numele faimosului cartier bucureștean, însă el a folosit pentru prima dată sintagma „Templul Fotbalului Românesc”.
Invitatul lui Cătălin Oprișan de la „Vreau să știu – Sport” are o mare pasiune pentru pescuit, însă până la pește, Andrei a fost jurnalist de sport. Povestea sa în presa de specialitate se oprește undeva în primul deceniu al anilor 2000. Apoi, Andrei Vlădeanu își urmează marea sa pasiune. Este unul dintre realizatorii de la televiziunea Fishing&Hunting. Așa că presupunerea dumneavoastră a fost corectă: este pescar de meserie.
L-am găsit pe „nașul” stadionului Ghencea
Povestirile pescărești ale lui Andrei le puteți găsi în ediția integrală a podcastului „Vreau să știu”. În cele ce urmează ne vom opri la un subiect pe cât de interesant, pe atât de necunoscut.
Invitatul lui Cătălin Oprișan spune cu subiect și predicat: „Ca să mă laud, eu am folosit pentru prima dată sintagma Templul Fotbalului Românesc pentru stadionul Ghencea”. Povestirea lui Andrei Vlădeanu este fascinantă. Se petrece undeva spre finalul anilor 90, chiar în perioada în care încă mai lucra în presa de sport:
„Acum nu mai vreau să mă laud. Pot aduce dovezi în acest sens. Adică eu am fost primul care am folosit-o în presă pentru ca mai apoi să fie preluată de toată lumea. E adevărat, nu eu am inventat-o. De fapt, am auzit-o la un domn, nea Mihai, care juca table. Dar în presă eu am uzitat-o primul. Acum, știe toată lumea ce înseamnă sintagma Templul Fotbalului Românesc. Recunosc, sunt stelist de mic, m-am născut în zona restaurantului Drumețul, așa că mi-a făcut mare plăcere s-o folosesc”, spune Andrei Vlădeanu la cel mai recent episod al podcastului „Vreau să știu – Sport”.
A dat „Templul fotbalului românesc” pe marea sa pasiune, pescuitul sportiv
Jurnalist vechi, Andrei Vlădeanu a dat la crap de când se știe. A avut magazin de scule adevărate. A format naționala de pescuit la crap cu care a debutat la un Campionat Mondial tocmai în Portugalia. ”Marius Niculae stătea și câtea 72 de ore pe baltă!”, povestește invitatul lui Cătălin Oprișan la „Vreau să știu – Sport”.
Jurnalist vechi, a dat la crap de când se știe. A avut magazin de scule adevărate, a format naționala de pescuit la crap cu care a debutat la un Campionat Mondial în Portugalia. ”Marius Niculae stătea și câtea 72 de ore pe baltă!”, povestește. Are istorioare cât pentru 10 cărți, într-una dintre ele fiind personaj central. ”În România avem bălți cu crapi de peste 30 de kilograme!”
Are istorioare cât pentru 10 cărți, într-una dintre ele fiind personaj central. ”În România avem bălți cu crapi de peste 30 de kilograme!”. Care sunt aceste bălți în care se află „comorile” puteți afla ascultând episodul integral al podcastului „Vreau să știu – Sport”, în care Cătălin Oprișan l-a avut invitat pe Andrei Vlădeanu.