Gabriel Țecheră, directorul de guvernanță corporativă și relația cu investitorii din cadrul TTS, ne dezvăluie regula numărul 1 în afaceri. Cu o experiență vastă în domeniul economic, invitatul lui Horia Gustă a oferit câteva sfaturi pentru ca un bussines să meargă mereu în direcția corectă.
În recentul episod de „Vreau să știu – Educație Financiară” cei doi interlocutori discută despre impactul rapoartelor financiare, nevoile investitorilor, dar și despre gestionarea incertitudinii în business. Aflăm de la Gabriel Țecheră cum videoconferințele și calendarele financiare joacă un rol crucial în relațiile cu investitorii, dar și multe alte informații prețioase pentru oamenii de afaceri aflați la început de drum.
Regula numărul 1 în afaceri. Gabriel Țecheră dezvăluie o greșeală frecventă
Gabriel Țecheră e de profesie inginer, a absolvit un masterat în afaceri (MBA) la Weatherhead School of Management (în cadrul Case Western Reserve University din Cleveland, OH). Primul an de studii l-a urmat la International Management Center din Budapesta (actualmente înglobat în Central European University), iar pe durata studiilor a fost bursier SOROS şi al Weatherhead School of Management.
Când vine vorba despre investiții, despre companii, despre afaceri în general, Gabriel Țecheră spune că: „Cea mai mare greșeală este să ții compania pe exces de cash.”, iar „păcatul” este unul frecvent în mediul de bussines din țara noastră.
Evident, ca orice specialist în domeniu, invitatul lui Horia Gustă la „Vreau să știu – Educație Financiară” îți oferă și soluții despre cum să-ți gestionezi cash-ul din propria firmă. Detaliile despre acest subiect ofertant le puteți găsi în ediția integrală, care poate fi accesată aici.
De aproape 30 de ani în slujba afacerilor
Începând din 1997 Gabriel Țecheră a lucrat în administrarea afacerilor. După o scurtă perioadă petrecută ca ofiţer de investiţii la Danube Fund, a trecut la NCH Capital, administrator al celui mai mare şi mai longeviv fond de investiţii american cu prezenţă în România.
În cadrul fondului a fost responsabil de administrarea corporativă a portofoliul de societăţi în care NCH deţinea participaţii majoritare (peste 200 în decursul timpului) precum şi de departamentul juridic în ultimii 5 ani de activitate. În perioada în care a făcut parte din echipa NCH a acumulat peste 15 ani de experienţă în fuziuni de societăţi, divizări de societăţi, desprinderi, absorbţii, majorări şi reduceri de capital.
Prin intermediul a peste 100 de operaţiuni de capital a realizat restructurarea portofoliului de societăţi, urmărind în principal optimizarea structurilor de capital şi acţionariat precum şi organizarea optimă a liniilor de afaceri. Cele mai importante proiecte au fost structurarea grupului Vel Pitar şi structurarea grupului de societăţi proprietare de spaţii comerciale Romarta-Metex Big-Winmarkt.