Tudor Chirilă și Vama rămân în preferințele tinerilor chiar dacă anii trec nemiloși. Generațiile care apar continuă să aprecieze creațiile rockerilor. Deși nu duce lipsă de public, Chirilă recunoaște că e greu să ții pasul cu tinerii. De altfel, Tudor Chirilă este solistul și co-fondatorul formațiilor Vama Veche și Vama. De-a lungul carierei a susținut concerte live în fața a milioane de spectactori și a urcat pe scena mai multor festivaluri importante precum Peninsula, BestFest, Cerbul de Aur, Folk You, Coke Live Festival.
De fiecare dată, publicul tânăr nu a lipsit, însă acest lucru îl pune în gardă pe juratul de la „Vocea României”.
Lupta pentru public, marea provocare pentru Tudor Chirilă și Vama
Când vine vorba despre fanii muzicii pe care o cântă alături de trupa sa, Tudor Chirilă are o mare nemulțumire. Nemulțumire ce este legată de segmentul de public mai în vârstă, cel care iubește Vama de ani buni:
„Ca muzician ai nevoie mereu de public tânăr pentru că cei mai maturi, ăia care plătesc facturi, nu mai ascultă muzică. Din păcate… Observ că multă lume, după 35-40 de ani, nu mai ascultă muzică. Și nu o fac pentru că nu le mai place, ci pentru că nu mai au timp. Și aș vrea să exclud perioada petrecută în mașină când pui radio și asculți că asta ți se oferă. Vorbesc despre cei care ascultă acasă un playlist”, spune Tudor Chirilă.
În aceste condiții, varianta unică rămâne mereu valul tânăr. Ei sunt baza și susținerea muzicii în România. Numai că o astfel de situație te obligă să fii altfel: „E bine că ne vin tinerii la concerte, dar e și o presiune mare. Trebuie să fii mereu în față, să fii mereu în pole-position, să fii mereu updatat la ce vor. E necesar să lupți pentru fani”, spune solistul trupei Vama la „Vreau să știu” cu Cătălin Oprișan.
Vama s-a născut din Vama Veche
Vama este o formație românească de muzică pop-rock, înființată în anul 2006, în urma destrămării trupei Vama Veche. Primul album al trupei a fost lansat în 2008 și poartă același nume cu cel al trupei, iar cel de-al doilea album este intitulat „2012”, datorită anului în care a fost lansat. În 2017 au lansat albumul Better, primul album în limba engleză al trupei.
De-a lungul timpului, Tudor Chirilă a semnat ilustrația muzicală pentru mai multe spectacole de teatru: „Trei femei înalte”, de Eduard Albee în regia lui Vlad Massaci (1997) „O, tată, sărmane tată, mama te-a spânzurat în dulap iar eu sunt foarte trist”, de Arthur Kopit în regia Iarinei Demian (2000) „A fost odată în Brooklyn”, de Neil Simon în regia Iarinei Demian (2002) „Chirița of Bârzoieni”, în regia și adaptarea Iarinei Demian, după un text de Vasile Alecsandri (2004) – Tudor Chirilă a compus muzica împreună cu Gelu Ionescu „O lume pe dos”, în regia Iarinei Demian (2010) „Prizonierul din Manhattan”, în regia Iarinei Demian (2012)